Двама мъже на 37 и 22 години са задържани за срок

...
Двама мъже на 37 и 22 години са задържани за срок
Коментари Харесай

Двама маскирани нападнаха и завързаха жена, за да оберат търговски обект в Генерал Тошево

Двама мъже на 37 и 22 години са задържани за период до 72 часа двама мъже по обвиняване в грабеж от търговски обект в град Генерал Тошево.Те са известни на органите на реда и са осъждани за разнообразни закононарушения, измежду които кражби и грабежи.

Около 03,00 часа на 29 януари 2024 година, откакто изчакали всички гости на комерсиалния обект да изоставен, двамата обвинени влезнали. По-възрастният произвел изстрел с газов револвер във въздуха и съумял да изплаши мъжа на промяна. Съпротивата на дамата била сломена със мощ, тя била завързана, за да не алармира за грабежа.

Мъжете взели наличните от оборота на обекта пари в размер на към 5000 лв., портативен компютър и мобилния телефон на крупието. Намерили и железен сейф, в който съгласно наличната досега информация имало 25 000 лв., и го взели. Напуснали мястото на престъплението и се разделили, като всеки се заел с друга задача по укриване на следите от закононарушението и на ограбеното.

След като съумяла да се освободи, жената подала сигнал. Незабавно е стартирана работа по следствие на случая и търсене на причинителите. Установена е съпричастността на двамата обвинени и на 30 януари двамата са арестувани и привлечени в качеството им на обвинени.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на ТО-Генерал Тошево при Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще упорства за установяване на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на двамата мъже,  като следва настояването да бъде прегледано от съда в границите на днешния ден.

Подробности за случая бяха дадени на брифинг пред медиите от представителя на районната прокуратура прокурор Даниел Илиев, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР